Jarle Rosseland

BILETKUNSTNAR

KUNSTNARLEG VERKSEMD: grafikk, maleri og skulptur.

​ “Det er alene en anerkjent norsk samtidskunstner som vektlegger den rike arven av nordisk tradisjon – både den metafysiske, historieverden, kunst, landskap og de nordiske folks åndelige bestrebelser som går tilbake til Vikingtiden. Jarle Rosseland har lykkes i og levendegjøre denne rike tradisjonen i sine malerier, sin grafikk, i skulpturer og billedvev ved å bringe tilskueren nærmere til det som har inspirert norske forfattere, diktere, malere og handverker gjennom generasjoner.
Kunsten hans, kompleks, gjennomarbeidet, spirituell og opphøyet har blitt vist I gallerier og museer verden over og har representert en ny forståelse for hvordan skandinavisk historie, og da særlig den norske, har formet og definert denne unike kulturen ved Europas nordligste grense.”

Christian K. Narkiewicz-Lane,
president i The Chicago Athenaeum Museum
of modern arcitecture, art and design.UTDANNING
Siden tidlig barndom elev av far Inggard Rosseland og flere av hans samtidige under oppveksten på Ekely kunstnerkoloni i Oslo. Selvstudier og deltagelse kroki i Munch atelieret, samt trykket Lito og Lino-snitt i atelierets grafikk verksted. 
1970 – 1973  Silvermine Guild of Artists, Connecticut under professor Gabor Peterdi ved Yale
                      University, Hayter tekniker, USA.
1970 – 1973  Sommersemestre ved Atelier Nord under Anne Breivik, Oslo.
                      Selvstudier, multikunstner, tilknyttet internasjonale kunstnermiljøer: USA, Frankrike, Spania, Croatia, Slovenia, Israel og Japan.
 

Galleri

Jarle Rosseland. Foto: privat

Kontakt

Jarle Rosseland
Fredriksborgv. 24
0286 Oslo

Tlf: (+47) 404 96 116
jarle@rosseland.no
www.rosseland.com